3 augusti 2024
13:00

Jonsereds IF

Referat: Lindome GIF - Jonsereds IF

Andra halvlek i 2024 år seriespel startade med hemmamatch på Lindevi mot Jonsered IF lördagen den 3:e augusti. Efter vårmatchens bortaseger med 6-0 trodde kanske många att returmötet mot Jonsered skulle bli en enkel match för Zebrorna men så blev inte alls fallet utan Jonsered tog en gruvlig och välförtjänt revansch mot ett för dagen mycket blekt hemmalag. Jonsered tog ledningen redan i andra spelminuten när man bryter ett slarvigt uppspel från Lindome och först träffar ribban för att på returen från näta håll nicka in ledningsmålet bakom ett passivt hemmalag. Zebrorna försöker komma in i matchen efter den tidiga bortaledningen men skapar inga farliga chanser och kommer inte till något avslut på mål utan har bara ett par hörnor. Jonsered däremot skapar efter sitt ledningsmål ett riktigt farligt anfall som Jens i hemmaburen kan rädda till hörna. I den 26:e minuten har Zebrorna ett inkast på egen planhalva som kastas så slarvigt att Jonsered påpassligt kan vinna bollen och några sekunder senare är andra Jonseredsmålet för dagen ett faktum. I minut 39 startar Jonsered ett bra anfall på sin högersida och kombinerar sig fram till ett fint avslutsläge inne i Zebrornas straffområde och ökar därmed på sin ledning till 3-0. Zebrorna spelar riktigt håglöst och får inte till ett enda avslut på mål under första halvleken vilket inte hänt tidigare under årets seriespel och många spelare presterar långt under sin normala kapacitet. Jonsered å sin sida är tydliga i sitt spel och vinner de flesta närkamperna och leder helt välförtjänt matchen efter första halvlek.
Till andra halvlek byter Lindome in tre spelare och pratar mycket om att laget behöver komma upp i intensitet i spelet och framförallt komma till avslut. Halvleken börjar ungefär som den första slutade med slarvigt spel från hemmalaget och Jonsered skapar två bra avslut resan de första minuterna av andra halvlek. Zebrorna är trots allt lite mera bestämda i sina aktioner och redan i minut 48 kommer laget fram i ett bra anfall på högersidan där Adam Söndergaard kan reducera på nick efter fint inlägg från Rida Madoun. Efter reduceringsmålet får Zebrorna lite bättre fart i sitt spel och tar över spelkomandot men kommer inte fram till de där riktigt farliga avslutslägena som behövs för att göra flera mål. Jonsered däremot skapar några riktigt farliga målchanser trots att hemmalaget mer och mer tar över initiativet i spelet ju längre matchen går. Zebrorna spelar upp sig under andra halvlek och skapar chanser som borde resulterat i ytterligare mål men sett till det stora hela är Jonsered klart bättre i matchen och vinner helt rättvist mot ett för dagen blekt hemmalag. Ny chans till till en trepoängare kommer redan om en vecka då Astrio från Halmstad gästar oss. Välkomna tillbaka då och glöm inte kämpa!